Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | Gremi del Motor

blog

Sala de premsa
Client: Gremi del Motor

Jaume Roura, proclamat nou president del Gremi del Motor de Barcelona

Jaume Roura, proclamat nou president del Gremi del Motor de Barcelona

Denuncia en la seva presa de possessió: “La injusta persecució de les administracions públiques contra la mobilitat privada”

“Fa falta recordar que el sector automobilístic aporta gairebé un 12 per cent del PIB espanyol i més d’un milió i mig de llocs de treball estables i un alt percentatge d'aquestes dades es generen a Catalunya”

Jaume Roura ha estat proclamat nou president del Gremi del Motor de Barcelona amb l'unànime suport dels seus afiliats i coincidint amb el 60è aniversari de la fundació d'una associació patronal que defensa els interessos dels seus més de mil agremiats i col·laboradors que totalitzen 1.100 punts de venda del sector de l'automoció. 

Com a cinquè president del Gremi, Jaume Roura exercirà el càrrec durant els pròxims quatre anys i succeeix a Miquel Donnay que ha exercit la presidència durant els últims dotze anys.

Roura, que també presideix FECAVEM, la patronal catalana del sector, ha anunciat avui en prendre possessió de la presidència del Gremi que “amb el suport dels també presidents de les Associacions de Girona, Tarragona i Lleida, ens proposem treballar units en la defensa dels interessos dels empresaris del sector enfront de la injusta persecució que estan duent a terme les diferents administracions contra la mobilitat privada”.

Fecavem agrupa a empreses dedicades a la venda i postvenda de vehicles, un sector que en el seu conjunt ocupa a 53.000 persones. Aquesta patronal catalana defensa els interessos del col•lectiu i denuncia el tracte de les administracions públiques: “som víctimes d'un procediment injust, quan el nostre col·lectiu empresarial aporta ocupació estable i duradora”.

I com a gran coneixedor de l’economia espanyola i del sector de l'automoció a escala nacional, Jaume Roura, com a actual president d’ANCOSAT (Associació Nacional de Concessionaris SEAT) i després d'haver presidit també durant els últims cinc anys la Patronal Espanyola FACONAUTO (Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció), recorda que: “el sector és una molt important font d'ingressos per a la Hisenda Pública, fa falta recordar que el sector automobilístic aporta gairebé un 12 per cent del PIB espanyol i més d’un milió i mig de llocs de treball estables i un alt percentatge d'aquestes dades es generen a Catalunya”.

Segons els últims estudis publicats, a Catalunya, el volum de negoci en milers d'euros que genera la distribució i postvenda d’automoció és de 23.000 milions d’euros, dels quals 17.000 milions corresponen a la venda exclusivament. El nombre de persones ocupades directament al sector supera les 53.000, de les quals més de 20.000 corresponen a la venda.

Finalment, Roura defensa que “amb l'aplicació de les noves tecnologies, l'automoció no és un problema per a la contaminació ambiental”.

Jaume Roura ha anunciat que una de les seves primeres actuacions després de prendre possessió de la presidència del Gremi serà promoure una reunió amb els presidents de la Federació de Gremis (Gremi del Motor, CORVE, ASTAVE i Associació Provincial d’Automoció de Lleida) per tractar en profunditat els obstacles que s'estan creant enfront de la mobilitat privada i respondre als reptes que afronta el sector.

1 de 1