Contacto

Filloy Consultors


Travessera de Gràcia, 56 3o 1a
08006 Barcelona

T 934 191 986
F 934 050 220
@ filloy@filloy.com

cerrar

Inici |Sala de premsa | 22@Network

blog

Sala de premsa
Client: 22@Network

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la inauguració de la 6a Convenció Empresarial de 22@

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la inauguració de la 6a Convenció Empresarial de 22@

Ada Colau: “L'Ajuntament oferirà el seu suport a l’associació 22@Network bcn per dinamitzar el districte 22@”

Xavier Monzó, president de 22@network bcn: “La intel•ligència col•lectiva de totes i tots és la que projecta el districte 22@ i tota la ciutat”

“22@Network bcn treballa per assolir els seus objectius de desenvolupament econòmic i promoció del 22@ i la ciutat”

L’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, formada per més de 130 empreses i institucions representant més de 19.000 treballadors, ha celebrat la 6a Convenció Empresarial del districte 22@ sota el títol “Intel•ligència Col•lectiva” i la 14a Assemblea General de Socis de 22@Network bcn a l’Hotel Meliá Barcelona Sky amb més de 200 assistents.

L’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquesta 6a Convenció Empresarial del districte 22@. Durant la seva intervenció ha assegurat que “el 22@Network bcn és un exemple d’associació implicada amb l’entorn del Poblenou i les universitats”. Ha destacat també “la tasca de la Comissió de Coordinació del 22@ per incorporar a tots els actors del districte per definir el seu futur mitjançant una metodologia de treball col•laborativa”. Ha afirmat, a més, que “cal incrementar l’habitatge al districte i donar un nou impuls a la zona nord de la Diagonal”. I ha remarcat “el paper de Ca l’Alier, el nou Centre d’Innovació Urbana de Barcelona, que serà la seu de la fundació BIT Habitat, una entitat municipal que vol fomentar la innovació urbana mitjançant la interacció entre ciutadania, administració, empreses, universitats i centres de recerca”. Ha destacat que “el 22@ oferirà noves solucions en sostenibilitat, més habitatge i espai per a noves economies” i que “l'Ajuntament oferirà el seu suport a l’associació 22@Network bcn per dinamitzar el districte 22@”. Finalment, ha explicat que “els representants internacionals tenen un interès creixent en el districte 22@, que representa la Barcelona que volem, líder en empreses de sectors estratègics en l’àmbit científic i tecnològic, amb un ecosistema equilibrat emprenedor”.

El dissetè dinar – col·loqui “Àgora 22@Network bcn” presenta la “T-mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya”

El dissetè dinar – col·loqui “Àgora 22@Network bcn” presenta la  “T-mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya”

Aquesta iniciativa “permetrà fer més senzill el transport i situarà Barcelona a l'avantguarda en tecnologia intel·ligent pel transport urbà i interurbà”

L'Associació 22@Network bcn, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, ha celebrat, en el marc de l'Smart City Expo World Congress, el dissetè dinar-col·loqui del cicle de conferències Àgora 22@Network bcn, que té com a objectiu apropar les últimes innovacions tecnològiques al lideratge social i empresarial de la ciutat.

Aquest dinar-col·loqui ha tractat sobre la T-Mobilitat, la nova targeta del transport públic a Catalunya que molt aviat estarà operativa i incorporarà les últimes tecnologies per fer més senzill el viatge.

Isabel Olaya, Directora de la Divisió de Transport a Indra, una de les empreses membre del consorci guanyador del concurs per desenvolupar T-Mobilitat, ha presentat la conferència “T-Mobilitat: fer més senzill el transport” i ha analitzat aquest projecte que s'articula a través d'un contracte de col•laboració entre el sector públic i el sector privat i que “permetrà situar Barcelona a l'avantguarda en tecnologia intel•ligent pel transport urbà i interurbà i consolidar-se com una de les ciutats de referència en l'àmbit de les Smart Cities, estenent els seus avantatges a tot Catalunya”. Durant la seva intervenció ha explicat que actualment 4 de cada 10 usuaris del transport utilitzen mètodes de pagament sense efectiu i que un terç dels usuaris utilitza les aplicacions mòbils per obtenir informació sobre horaris i trànsit. 

Per la seva part, Òscar Playà, Director de T-Mobilitat ATM, durant la seva intervenció sobre “T-Mobilitat: Projecte de mobilitat. Sistema Intel·ligent de bitlletatge. Sistema d’Informació per a Catalunya” ha explicat que aquest nou projecte “reduirà els costos de manteniment, millorarà la seguretat i les pèrdues d’informació”. A més, ha explicat que “el sistema s’ha dissenyat d’acord a normes internacionals, tant en la gestió com en els sistemes tecnològics, per tal de suportar diferents models tarifaris, ser interoperable i escalable”. També permetrà “la coexistència de transport públic, aparcaments, peatges, bicicleta pública, etc.”

La benvinguda i presentació de l’acte ha estat a càrrec de Xavier Monzó, president de 22@Network bcn, qui ha destacat que “el 22@ és un model de transformació social i un districte obert a integrar iniciatives d’èxit com la T-Mobilitat”.

En finalitzar, ha tingut lloc el col·loqui dels ponents amb els assistents, que ha estat moderat per Enric Urreta, Vicepresident de l’Associació 22@Network bcn.

El 17è Àgora 22@Network bcn s’ha celebrat en el marc de l'Smart City Expo World Congress, l'esdeveniment líder mundial per a projectes per a ciutats intel·ligents que se celebra a Barcelona del 14 al 16 de novembre a Fira de Barcelona Gran Via.

22@Update Breakfast del mes de gener: “La unió del tramvia per la Diagonal connectaria Francesc Macià i Glòries en 15 minuts”

22@Update Breakfast del mes de gener: “La unió del tramvia per la Diagonal connectaria Francesc Macià i Glòries en 15 minuts”

22@Network bcn, l’Associació d’Empreses i Institucions del districte de la innovació 22@, ha organitzat avui a la Universitat Pompeu Fabra-Campus Poblenou la 126ª edició del 22@Update Breakfast, que ha tractat sobre “La unió del tramvia per la Diagonal”.

Xavier Monzó, President de 22@Network bcn, ha presentat aquesta edició del 22@ Breakfast que ha tractat sobre el projecte urbà per unir els dos tramvies per la Diagonal, iniciativa que està actualment en el centre del panorama polític i cívic de Barcelona i que ha estat molt debatut. Monzó ha assegurat que “el creixement exponencial del districte 22@ fa necessari un estudi de la mobilitat”.

Durant l’acte s’ha aprofundit en les conseqüències que tindria la implantació del projecte en la mobilitat de Barcelona, i com afectaria també al 22@.

L'Update ha estat a càrrec de Xavier Binefa, professor i coordinador del Grau en Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades de la UPF, qui ha presentat els resultats de l'Enquesta de Mobilitat 22@ i ha revelat els punts més interessants i les necessitats de mobilitat dels treballadors i els estudiants del districte. 

Aquesta enquesta, realitzada a 1.600 treballadors del districte, indica que la majoria de treballadors es desplacen amb metro, tren i bus. El 75,4% ho fan amb vehicles motoritzats, dels quals un 56,6% motoritzat públic i 18,8% motoritzat privat. El 14,3 % es desplaça amb transport no motoritzat i el 10,3 a peu. Pel que fa als efectes de la unió del tramvia en la mobilitat en el 22@, ha assegurat que “un 33% dels treballadors del districte 22@ es beneficiarien de la unió del tramvia i s’estalviarien una mitjana de 6 minuts en els seus desplaçaments i un 21% dels trajectes amb cotxe o moto serien més ràpids amb transport públic”.

L'Innovador del mes ha estat Pere Macias, director de l'estratègia per a la connexió del tramvia de l'Ajuntament de Barcelona, qui ha presentat la conferència "La unió del tramvia: la revolució de l'eficiència", durant la qual ha tractat sobre el possible impacte que tindria en la mobilitat de tota la ciutat, i els beneficis que proporcionaria en el districte.

Durant la seva intervenció ha explicat que “la demanda de transport públic ha crescut els darrers anys, el que ha fet que qualitat del servei baixi en el sistema de transport metropolità pel que cal augmentar l’oferta, aplicant mesures com l’increment de la freqüència de pas”. Ha afegit que “hi ha un tram de la Diagonal amb una gran acumulació de línies de bus que alenteix la seva velocitat a 8 km/h i suposa que el trajecte de Francesc Macià a Glòries sigui d’uns 35 minuts, quan amb tramvia podria ser de 15 minuts”.

En finalitzar, Antoni Oliva, Director Executiu de 22@Network bcn, ha presentat l’actualitat de l’Associació i les novetats al districte 22@, entre les que destaca la incorporació a l’Associació de la consultoria d’innovació Connecting Brains i de Metalogenia, dedicada a la foneria de peces de ferro i acer. Ha explicat també els avenços de les comissions d’innovació, d’empresa i medi ambient, i d’urbanisme i anunciat que 22@Network participa en el procés participatiu “Repensem el 22@”.

Xavier Monzó, President de 22@Network bcn, a Betevé

Xavier Monzó, President de 22@Network bcn, a Betevé

Xavier Monzó, President de 22@Network bcn, ha participat al programa Terrícoles de Betevé.  

Ha estat entrevistat per Sergi Vicente, periodista i Director de Betevé.

ROBOTS PARA TODO: RETOS Y OPORTUNIDADES DE LA ROBÓTICA

ROBOTS PARA TODO:  RETOS Y OPORTUNIDADES DE LA ROBÓTICA

Almuerzo-Coloquio con Francesco Ferro, CEO de PAL ROBOTICS

El próximo jueves, día 1 de diciembre, en el hotel Meliá Sky Barcelona

La Asociación de Empresas e Instituciones 22@network bcn organiza el próximo jueves, día 1 de diciembre, la última Conferencia -Coloquio Agora22@Network bcn del año con la que concluye su tercer ciclo.

“Robots para todo: Retos y oportunidades de la robótica” es el título de la conferencia: La  robótica ha salido de las fábricas y se instala progresivamente en todos los ámbitos de la vida cotidiana. Se abre un amplio abanico  de posibilidades empresariales, de nuevos productos y servicios más allá de los orígenes puramente industriales.

¿Cuáles son las propuestas de la robótica en ámbitos como la salud, el retail, o el hogar? ¿Y  cuáles sus grandes retos?

De todo esto tratará en su presentación Francesco Ferro, CEO y fundador de Pal Robotics, emprendedor líder con más de 13 años de experiencia en investigación en robótica humanoide avanzada.

 PAL Robotics desarrolla robots para varios entornos: desde robots colaborativos para la llamada Industria 4.0, a robots para asistir a personas mayores o dependientes, pasando por humanoides dinamizadores de acontecimientos. 

AGENDA
Día: Jueves, 1 de diciembre de 2016
Hora: 13:30/16:00h.
Lugar: Hotel Meliá Sky Barcelona. Pere IV, 272/ Diagonal

PROGRAMA
13.30h. Recepción - Networking
14.00h. Bienvenida y presentación a cargo de Ramon Salabert, presidente de 22@Network
14.05h. Robots para todo. A cargo de Francesco Ferro, CEO de Pal Robotics 
14.45h. Almuerzo
15.30h. Coloquio, moderado por Rosa Alba Roig, Directora de Investigación  de Barcelona Televisión  BTV)
15.50h. Networking Café
16.00h. Fin del acto

Inscripción y confirmación de asistencia: Filloy Consultors
Tel. 93 419 19 86 / filloy@filloy.com

1 de 3